YUMURTA DONASYONU

Bilgiler

Yumurta Donasyonu aynı zamanda yumurta nakli ya da yumurta bağışı olarak da adlandırılmaktadır. Tüp bebek işleminde kullanılan yumurta hücreleri anne adayı dışında sağlıklı bir kadından alınarak yapılan işleme yumurta donasyonu adı verilmektedir. Yumurta donasyonu, yumurtalık yetmezliği olan kadınlar ile ileri yaşta çocuk isteyen kadınlara önerilen bir yöntemdir. Yumurta Donasyonu ülkemizde yasal olarak yapılabilen bir tüp bebek yöntemidir. Bununla birlikte her ülkede yasal olarak uygulanmadığından bu tedavi yöntemindeki en tecrübeli ülke Kıbrıs olarak gösterilmektedir.

Yumurta donasyonu işlemi ile Tüp bebek tedavisinin başarı oranları kişiye göre farklılık gösterebilir. Yaş, rahim içi durumu, sperm kalitesi ve genel sağlık durumu başarıyı etkileyen sebepler arasındadır. Genele bakıldığı zaman yumurta donasyonu işlemi ile tüp bebek başarısı %85’tir.

Aile Gibi Bakım

Özenli ve inanılmaz derecede bilgili ekibimizle tüp bebek yolculuğunuz yetenekli ellerde

Mükemmel Destek Ekibi

Tedavimizin her aşamasında sizi eğitiyor ve yönlendiriyoruz ve süreçle ilgili sorularınızı yanıtlamak için her zaman hazırız.

Nitelikli Doktorlar

Doktorlarımız doğurganlık, jinekoloji ve genel tıp alanında yılların deneyimine sahip en iyi profesyonellerdir.

Yumurta Donasyonu Kimlere Önerilmektedir?
  • Yumurtalıkları olmasına rağmen yumurta üretimi gözlenmeyen kadınlara,
  • Yumurtalıkları ameliyatla alınmış kadınlara,
  • Daha önceki tüp bebek denemelerinde yumurta kalitesinin kötü olduğu saptanmış kadınlara,
  • Erken menopoz durumlarında,
  • Birden fazla başarısız tüp bebek denemesi olan çiftlere,
  • Kemoterapi veya ışın tedavisi gibi nedenlerle yumurtalıkları zarar görmüş olan kadınlara,
  • Genetik bir hastalığı bulunan kadınlara ve bu nedenle tekrarlayan düşüğü olanlara
  • İleri yaş nedeniyle yumurtalık fonksiyonlarının yeterli olmadığı kadınlara

  • Yumurta Donasyonu İşlemi Öncesi Yapılması Gereken Testler Nelerdir?
    Kadından
  • Hemogram (Kan sayımı)
  • Progesteron
  • E2
  • Prolaktin
  • HBA1C
  • Kan grubu
  • TSH
  • FT4
  • FT3
  • HBsAg
  • AntiHIV
  • AntiHCV
  • VDRL
  • Rahim filmi (HSG)

  • Erkekten
  • Sperm analizi
  • Kan grubu
  • HBsAg
  • AntiHIV
  • AntiHCV
  • VDRL

  • Yumurta Bağışçısı

    Yumurta bağışçısının anne ve baba adaylarıyla benzer fiziksel özellik göstermesine özen gösterilmektedir. Bağışçılar kan grupları, etnik kökenleri ve dış görünüş özellikleri bakımından mümkün olduğunca alıcı çiftlere benzer özelliklerde seçilmektedir. Tedavi süresince gizlilik esas olup bağışçı hakkındaki kişisel bilgiler anne ve babaya verilmezken aynı şekilde bağışçıya da anne ve baba hakkında herhangi bir bilgi verilmemektedir.

    Bağışçıları tedavi protokolümüze dâhil etmeden önce dikkat ettiğimiz kriterler aşağıda özetlenmiştir;
  • 20-29 yaş arasında olmak
  • Serolojik, bulaşıcı hastalıklar, akdeniz anemisi, ve kromozom analizi dâhil olmak üzere gerekli kan testlerinde herhangi bir problem olmaması
  • Tercihen daha önce sağlıklı bir doğum geçirmiş olması
  • Aile öyküsünde genetik ve fiziksel herhangi bir hastalığı bulunmaması
  • Sigara, alkol veya herhangi bir madde kullanmıyor olması
  • Psikolojik değerlendirme ve hastanemizde yapılacak olan jinekolojik değerlendirme sonrası herhangi bir problem olmaması

  • Yumurtalıklarının uyarılması;

    Yumurta bağışçısı ve hasta eş zamanlı tedaviye başlamaktadır. Yumurta bağışçısı adetinin 2-3. günü klasik tüp bebek tedavisinde olduğu gibi yumurta uyarıcı ilaç tedavisi başlanır. Takiben OPU denilen işlem ile yumurtaları toplanarak ayni gün çocuk isteyen ailenin erkek partnerinin spermleri ile döllenerek embriyo haline getirilir.

    Yumurta Donasyonu tıbbi tedavi süreci nasıldır?

    Alıcı kadının rahim içi embriyonun implantasyonu yani tutunması için gerekli ön hazırlığa ihtiyaç duyar. Bebeğin tutunabilmesi için hormonal destek sağlanması gerekir. Bunun için tedavisi tarafımızca düzenlenir. Rahim içi bebeğin yerleşmesi için yeterli olduğu zaman embriyo transferi planlanır. Bu ön tedavi süreci yaklaşık 14-16 gün sürmektedir.

    Yumurtaların döllenmesi için sperm ne zaman verilmeli?

    Sperm, yumurtanın döllenmesi için gereklidir. Bunun için donörün yumurta toplama (OPU) günü erkeğin merkezimizde olması ve sperm vermesi gerekir. Bu işlem öncesi 3-5 günlük cinsel perhiz önerilmektedir. Özel sperm verme odasında mastürbasyon yöntemi ile sperm özel bir kaba alınır. Spermin işleme uygun hale getirilmesi laboratuvar koşullarında yapılır ve dölleme için en uygun spermler seçilir. Eğer donörün yumurta toplama günü erkek sperm veremeyecekse önceden erkek gelip merkezimizde sperm verebilir. Alınan sperm dondurulup saklanır. Dölleme işleminde erkeğin dondurulan spermleri çözülerek kullanılabilmektedir.

    Embiryo gelişimi ve Transfer süreci nasıldır??

    Sperm ve yumurta ileri bir teknik olan mikroenjeksiyon yöntemi ile laboratuar ortamında döllenir. Bu işlemi takiben bir kültür ortamında embriyoların gelişimleri izlenir. Embriyo gelişimine ve hastanın koşullarına göre 3. ya da 5. günler arasında transfer yapılır. Transfer edilecek embriyo sayısı hastanın sağlık koşullarına, rahminin durumuna ve de embriyo kalitesine bağlı olarak hasta ile beraber karar verilerek belirlenir. Transfer işlemi ağrısız bir işlemdir, yaklaşık 10 dakika sürmektedir. Anestezi gerekmemektedir.

    Hamilelik testi ne zaman yapılmalıdır?

    Emriyo transferi sonrası hastanın 10-12 gün içerisinde kanta Beta- Hcg testi yaptırması istenir. Bu aşamadan sonra standart gebelik süresi başlamaktadır. Gebelik sonrası hasta 3 aya kadar ilaçlarını kullanmaya devam eder.

    Yumurta donasyonu annenin genetik özellikleri bebeğe aktarılabilir mi?

    Yumurta donasyonu bebeğin DNA’sı yumurta donörü ve baba adayından aktarılır. Bu yüzden anne adayları genetik özelliklerinin bebeklerine aktarılamayacağını düşünür. Bu alanda araştırmalar hala sürmektedir. Araştırmalarda rahim ortamının beyin gelişimi, çocukluk dönemi metabolizması, bağışıklık sistemi gibi durumlarda etkili olduğunu belirtmektedir.

    Bebek anne karnındayken embriyonik sıvı anne ve bebek iletişimini sağlar. Annenin genetik özelliklerinin, zevklerinin çocuğa bu yolla geçtiğini gösteren bazı araştırmalar bulunmaktadır.

    Yeni adımlar için İlk Randevunuzu Almayı Unutmayınız. Lefkoşa Sevinç Hastanesi ve Tüp Bebek Merkezi

    Tedavilerimiz ve uzman güler yüzlü ekibimiz hakkında bilgi edinin.

    Bize Ulaşın

    Daha fazlasını öğrenmek için videomuzu izleyin...

    Uygulama ile birlikte Kuzey Kıbrıs'ta öncü bir merkez olmaktan onur duyuyoruz. 20 yıllık deneyim. Hastalarımızın neden bizi tercih ettiğini keşfetmek için videomuzu izleyin.

    Tanışma Ekibimiz

    Doğurganlık tedaviniz boyunca sizi desteklemek için burada bulunan güler yüzlü ekibimizin profillerini okuyun.

    Op. Dr.Mehmet Emin Kaptan
    Kurucu ve Başhekim
    Doç. Dr. Ahmet Eser
    Tüp Bebek ve Jinekoloji
    Halil Keleşzade
    embriyolog
    Jale Çelik
    embriyolog
    Ahmet Taç
    anestezi teknisyeni
    Meryem Yenigür
    Hemşire
    Oya Akyeva
    Hemşire
    Asena Keskin
    Hemşire
    Dilara Güleç
    Hemşire
    Hazal Kanlı
    Hemşire
    Gürsel Bayraktar
    Bilgi Teknolojileri Yöneticisi
    Hazal Çardak
    İdari Şef
    Asena Şimşek
    Koordinatör
    Houda Aghil
    Yabancı Hasta Koordinatörü
    Zeliha Ataman
    Hasta Koordinatörü

    Hastalarımızdan Mesaj Var!

    Dr. MEK ile bir yıl önce tanıştık. Daha önce çok fazla doktor gördüm. Ama yıllar sonra bize hem doktor hem de baba oldu. Önce Allah'a sonra doktorumuza şükrediyorum. Kendisi ve ekibi sayesinde 2 bebeğim oldu. Kuzey Kıbrıs'ın en iyi doktoru olduğuna inanıyorum.

    Der*** H***

    Umutsuzluğuma umut verdiğiniz için sevgili doktorum Mehmet ve değerli ekibine çok teşekkür ederim. Bana bu sevinci 53 yaşında verdin. Benim gibi birçok anne adayı umudunu kaybetmesin. Bebek özlemi çeken nice ailelerin sizinle tanışmasını ve mutlu olmasını dilerim.

    RA*** KIZ***

    Tedavi öncesi personelin yaklaşımından sonucun olumlu olacağı belliydi. Tüm personelin duyarlılığı ve bilgisi kendimi iyi hissetmemi sağladı ve motivasyonum arttı. İkiz bebeklerim oldu. Katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz.

    Yapamamak***

    En başından beri, çalışanların desteği ve motivasyonu sayesinde sonucun olumlu olacağına inandık. İlk denememizdi ve sonuç olumlu 🥰 Çevremdeki herkese de merkezi ve doktoru tavsiye ettim. Şimdi 2 aylık hamileyim.

    Nes*** K***

    Dr. Mehmet ve harika ekibiyle tanışmama vesile olan herkese ve her şeye çok teşekkür ederim. O ve ekibi, dört yıl sonra sahip olduğum oğlumla tanışmama yardımcı oldu. Umarım herkes onlarla aynı deneyimi yaşar .......

    AY** C**

    Mehmet ve ekibinin yıllar önce özenle toplayıp dondurdukları yumurtalar sayesinde bugün bir bebek bekliyorum. Doktor ve ekibine yürekten teşekkürler :)

    HD***

    Biz çok memnun kaldık. İkinci çocuğumuzu bekliyoruz, önce Allah'a şükür, sonra Dr. MEK. orada çalışan tüm personele teşekkür ederiz.

    SA*** Ç***

    Merkezde Dr.MEK ile tüp bebek tedavisinden çok memnun kaldım. Herkese tavsiye ederim. Çok ilgili personeliyle çok iyi bir merkez.

    Ülk*** G***

    Yakın ilgi ve alaka nedeniyle evde hissettim. Kendilerine ve çalışma arkadaşlarına sonsuz saygı ve sevgilerimi sunarım. Kendilerine bundan sonraki çalışma hayatlarında başarılar dilerim.

    Ya**** A***

    Biz çok memnunuz. Şu anda ikizlere 8 haftalık hamileyim. İlgi ve etik misafirperverlik çok güzeldi. Doktora güvenimiz tamdır.

    SUL*** S***

    Tüp bebek yaptırdım ve memnun kaldım. En önemlisi de sadık ve dürüst bir kişiliğe sahip olan doktorumuz tek kelimeyle mükemmel.

    Nefret****

    Her şey için teşekkürler, ilgi, süreç ve sonuç çok güzel. Herkesin gitmesi gereken bir klinik.

    SİN*** Ç***